THE STORY OF sabina AS A PHOTOGRAPHER

MINUN Tarinani

Olen 30-vuotias kahden lapsen äiti Helsingistä. Koulutukseltani olen teologian maisteri, ja tällä hetkellä teen töitä, pedagogisena asiantuntijana, Helsingin kaupungilla. Kuvaan sivutoimisesti, ja kuvaaminen toimii minulle henkireikänä pikkulapsiarjen ja töiden ohella.


Olen pienestä asti tykännyt valokuvaamisesta. Lapsuuteni ratsastusleireiltä on satoja filmikameralla otettuja valokuvia. Siitä siirryin digikameraan joka kulki mukana kaikkialle. Aloitin järjestelmäkameralla kuvaamisen noin kymmenen vuotta sitten. Ajatuksena silloin oli että sillä olisi ihana päästä kuvaaman matkakohteita. Olen huomannut että tarinat ja ihmiset antavat kuvaamiselle syvemmän tarkoituksen, josta pidän.


Kuvien tallentaminen on minulle enemmän kuin pelkkä kuvan visuaalisuuden luominen. Kuvaan ihmisiä, koska haluan kuvillani tuoda esiin hyvää. Kuvien kautta emme vain näe ihmiskehoja vaan näemme persoonia, ihmisten välistä säpinää ja tarinoita. Kuvat palauttavat mieleen ajatuksia, tuntemuksia, hajuja, tunteita ja lämpöä. Tämän takia haluan taltioida juuri ihmisiä. Kuvat voivat elämän eri vaiheissa auttaa meitä jaksamaan kun elämä tuntuu rankalta tai kun tunnemme olomme yksinäisiksi. Kuvien kautta voi nähdä itsensä uudessa valossa.


Kuvat myös muuttavat maailmaa. Haluan kuvieni kautta näyttää tavallisia ihmisiä, en muokattuja kauneusideaaliin sopivia jäljitelmiä. Kuvaajana haluan kyseenalaistaa yhteiskunnan normeja ja näyttää kauneutta eri tavoin. Opiskelen myös jatkuvasti, jotta voin olla myös vähemmistöille turvallinen kuvaaja.

.

Testimonials

Nelli


“Tunnelma oli lämmin, sekä fyysisesti että henkisesti. Välittömyys ja turvallinen ilmapiiri sekä ammattitaito olivat läsnä koko kuvausten ajan. Oli sellainen olo, että kannatti uskaltaa vaikka etukäteen vähän epäröinkin, miltä tuntuu olla kuvattavana vähissä vaatteissa. Mieleenpainuva kokemus, kiitos vielä tuhannesti!”

01 / 05